The harbour is our joy,
our paradise.

RIJNHAVEN DISTRICT

Geen wijk in Rotterdam is zo veranderlijk als Katendrecht. Waar het ooit een rosse buurt was, is het vandaag de dag een populaire bestemming onder stadsbewoners en bezoekers. Culinair genieten, een kunst- of theatervoorstelling aanschouwen, of simpelweg een goed kopje koffie drinken; op Katendrecht kan het allemaal, maar het beste moet nog komen. Wie op zoek is naar meer luxe, kan in de toekomst terecht in het Rijnhaven District. Hier wordt een heus ‘design avenue’ gerealiseerd: een aantrekkelijke, creatieve wijk met een winkelgebied dat volledig is toegespitst op internationale fashion, design, kunst en architectuur. Het monumentale koffiepakhuis Santos wordt in ere hersteld en krijgt naast een winkelbestemming – het Duitse designwarenhuis Stilwerk zal zich hierin vestigen – een gedeeltelijke woonfunctie. De bestaande Jumbo supermarkt wordt vervangen door een vergroot en compleet vernieuwd Jumbo filiaal van circa 3000 m². Dit filiaal komt onder een circa 85 meter hoge woontoren te liggen. Aan de Rijnhavenkade wordt een hoogwaardig horeca aanbod gecreëerd met diverse terrassen, groen en afwisselende bestrating. Om het gevoel van de metropool die Rotterdam is compleet te maken, wordt er naast Bay House een luxueus MGallery by Sofitel hotel gevestigd.

Shopping

Het prestigieuze aanbod van fashion & design zal voor veel mensen van binnen en buiten Rotterdam reden zijn om naar dit district te komen. Niet alleen de premium brandstores als Gassan Diamonds, Rolex en het Duitse designwarenhuis Stilwerk, maar ook de couleur locale van bijvoorbeeld de broodjeszaak, espressobar, banketbakker, delicatessenshops en bloemenwinkel maken een langdurig bezoek aan het Rijnhaven District absoluut de moeite waard. Rondom de winkels en horeca wordt een royale wandelruimte gecreëerd, die waarschijnlijk deels wordt overdekt.

Creation

Rotterdamse creatievelingen zijn constant in beweging en altijd op zoek naar een inspirerende omgeving om in te werken. Het Rijnhaven District wordt de plek waar creatieve ondernemers elkaar kunnen ontmoeten en hun krachten kunnen bundelen door het delen van uiteenlopende soorten lounges en werkplekken zoals designstudio’s, expositieruimtes, evenementen- en vergaderzalen.

Art

Zoals in alle vooraanstaande ‘design districts’ in de wereld, zal ook in het Rijnhaven District kunst een belangrijke positie innemen. De unieke mix van cultuur, design en creativiteit zal worden versterkt door een aantal kunstgalerijen en twee musea. Daarnaast wordt de openbare ruimte verrijkt met kunstobjecten, zodat zowel bezoekers als bewoners van het district deze naar hartenlust kunnen aanschouwen.

Events

Rotterdam is de stad van de evenementen. Rotterdam werd meerdere keren verkozen tot IFEA World Festival & Event City. Ook op en rond Katendrecht worden momenteel al regelmatig populaire festivals georganiseerd zoals de Nacht van de Kaap, het Kid Dynamite Jazz Festival, de Wereldhavendagen en de Ronde van Katendrecht.

Hospitality

Het Rijnhaven District zal niet alleen een exclusieve range van nieuwe woningen, winkels en restaurants aan de stad toevoegen, maar ook een MGallery by Collection-hotel. Dit luxueuze hotel strijkt neer in het gebouw naast Bay House en zal beschikken over circa 200 hotelkamers, een restaurant, (rooftop)bar, terras, eventruimte en een wellness center. In een later stadium wordt er nog een luxehotel met circa 150 kamers in het district gevestigd.

Living

Wonen in Rotterdam was nog nooit zo aantrekkelijk. In het Rijnhaven District wordt wonen naar een hoger niveau getild. De combinatie van de reuring van het nieuwe stadscentrum en de oase van rust in een luxueus appartement van topkwaliteit, komt nergens zo goed tot haar recht als in Bay House. En we kunnen het niet vaak genoeg herhalen: dit alles onder het genot van een adembenemend uitzicht. Dit is thuiskomen als nooit tevoren.

Possibilities

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van retail? Neem dan voor meer informatie hieromtrent contact op met

The View of Rotterdam
Schiedamsedijk 126
3134 KK Vlaardingen
T +31 (0)10 891 72 70
M info@theviewofrotterdam.nl
W www.theviewofrotterdam.nl

KroesePaternotte
Dhr. Martijn van der Heijden
Koningin Wilhelminaplein 2-4
1062 HK Amsterdam
T +31 (0)20 346 77 66
M info@kroesepaternotte.com
W www.kroesepaternotte.com