Metamorfose Codrico

2 december 2020

METAMORFOSE FABRIEKSTERREIN CODRICO KATENDRECHT

Vandaag heeft de gemeente Rotterdam bekendgemaakt dat het fabrieksterrein van Codrico op Katendrecht een metamorfose krijgt. De monumentale fabriek wordt gerestaureerd, deels gesloopt en in de nieuw te bouwen gebouwen – waaronder een 220 meter hoge toren – komen 1500 woningen. Ook zijn er plannen voor een Maritiem Centrum dat in de Rijn- haven ligt.

Voor de herontwikkeling van het Codricoterrein worden de fabrieksactiviteiten van Codrico verplaatst. Met het vertrek van de fabriek behoren ook de fabrieksactiviteiten tot het verleden en zal er veel minder vrachtverkeer rond Bay House en op Katendrecht zijn. Dat is goed voor de leefbaarheid en de woonkwaliteit van het gebied.

De Codrico fabriek staat naast de nieuwbouw van Bay House en het MGallery Hotel als onderdeel van het Rotterdam Rijnhaven District. Als investeerder in dit gebied is The View of Rot- terdam blij met het verdwijnen van de fabrieksactiviteiten. Er komt een aaneengesloten wandelroute langs de kades van de Rijnhaven, het ‘Rondje Rijnhaven’. De fabriek heeft ook vaar- rechten in de Rijnhaven. Waar nu nog een derde van de wateroppervlakte van de Rijnhaven gebruikt wordt door de beroepsvaart, is straks recreatie op het water mogelijk. Door het be- weegbare brugdeel van de Rijnhavenbrug (op Katendrecht beter bekend als ‘De Hoerenloper’) blijft de Rijnhaven bereikbaar. Het levert een mooie bijdrage aan de leefomgeving van de toekomstige Bay House bewoners op .

Naast woningen komen er op het Codricoterrein kantoren, winkels, horeca en cultuur. De gemeente en architectenbureau Powerhouse Company hebben samen met projectontwikkelaar RED Company een ontwikkelvisie gepresenteerd voor dit gebied. The View of Rotterdam ziet de herontwikkeling van het Codricoterrein als een volgende belangrijke stap in de gebied- sontwikkeling van het Rotterdam Rijnhaven District. Deze sluit in hoofdlijnen aan op de achtergrond, de betrokkenheid en de bouw- en ontwikkelingsplannen van The View of Rotterdamen haar beleggingsportefeuille op Katendrecht.

Het plan voor het Codricoterrein versterkt de onderscheidende identiteit van het gebied en met de komst van het Maritiem Centrum in het hart van de Rijnhaven wordt het culturele aan- bod in het gebied nog sterker neergezet. Het Rotterdam Rijnhaven District wordt een indrukwekkende uitbreiding van de binnenstad.De oorspronkelijke delen van Katendrecht worden verenigd met hedendaagse nieuwbouw, waardoor een mooi contrast ontstaat tussen historisch en modern design. Hier wordt grootstedelijke allure toegevoegd aan de authentieke ges- chiedenis van een wereldse havenstad, die uitgroeit tot stad op twee oevers.

De gemeente Rotterdam heeft met deze plannen nu dus definitief haar ambitie vervolmaakt en stelt daarmee The View of Rotterdam en de overige investeerders in staat om ‘The Next Great Chapter’ aan de Rijnhaven verder vorm te geven als internationaal Design District.

BELANGSTELLING VOOR BAY HOUSE?

Bay House is een ontwikkeling van The View of Rotterdam. Heeft u vragen over Bay House en/of het Rijnhaven District? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Via onderstaand formulier kunt u uw interesse in Bay House aangeven voor zowel fase 3 als voor het toekomstige aanbod. Via nieuwsbrieven houden we u op de hoogte. Uiteraard geheel vrijblijvend.

Salesteam Bay House – T +31 (0)85 – 201 28 15 – M salesteam@bayhouse.nl – W www.theviewofrotterdam.nl
of zoek contact met: Hulstkamp Makelaars, Kralingse Plaslaan 98, 3061 DG Rotterdam, 010-22 508 22info@hulstkampgroep.nl

Infocentrum Bay HouseT +31 (0)6 – 39 15 04 22 – Bezoekadres: Veerlaan 20, Katendrecht, Rotterdam
Het informatiecentrum is elke zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur geopend.

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Dit formulier wordt beschermd door reCAPTCHA. Het Privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Copyright The View of Rotterdam 2021

Disclaimer/Privacybeleid
Projectcommunicatie Leitmotiv