Het roemruchte Katendrecht is de locatie voor het te ontwikkelen Rijnhaven District. Hier wordt een dynamische leefomgeving gecreëerd waar eenieder zich welkom voelt.

Rijnhaven District

Pal tegenover de populaire Wilhelminapier wordt Bay House Concierge Residential Living op Katendrecht ontwikkeld. Bay House zal deel uitmaken van het bruisende Rijnhaven District: een plek met internationale allure waar gewoond, gewerkt, gewinkeld en gerecreëerd kan worden.

Bereikbaarheid & Parkeren

De ligging van het Rijnhaven District is ideaal: de binnenstad van Rotterdam ligt op steenworp afstand en is met het openbaar vervoer vanaf het aangrenzende metrostation Rijnhaven in korte tijd bereikbaar. Ook met de auto is het Rijnhaven District zeer goed toegankelijk; die kunt u vervolgens gemakkelijk en veilig parkeren in de nieuwe Q-Park parkeergarage onder Bay House. Bewoners krijgen de mogelijkheid om hier een eigen parkeerplaats te kopen, in een apart gedeelte dat alleen voor hen toegankelijk is. Wie liever op een onalledaagse manier reist, kiest voor de ervaring van vervoer per Watertaxi. Een korte wandel- of fietstocht over de Rijnhavenbrug brengt u bovendien binnen een paar minuten op de tegenovergelegen Wilhelminapier.

Klik hier voor de situatiekaart van het Rijnhaven District.

It's all about the lively
Neighbourhood.

Hotel New York

Dit populaire hotel met twee restaurants en bars op de Wilhelminapier is gevestigd in het fraaie voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. Vanaf het Rijnhaven District bereikt u dit hotel in een paar minuten via de Rijnhavenbrug.

Lantarenvenster

In dit film- en muziektheater op de Wilhelminapier kunt u terecht voor een culturele complete avond uit in Rotterdam.

Deli Bird Thai

In dit authentieke Thaise restaurant aan het Deliplein op Katendrecht wordt gestalte gegeven aan het echte Thailand in Rotterdam. Deze eerlijke en gevarieerde Thaise keuken is favoriet bij menig Rotterdammer.

De matroos en het meisje

De enige keuze die u hier hoeft te maken is hoeveel gangen uw menu heeft. Vervolgens laat u zich verrassen door de chef; eten wat de pot schaft beviel nog nooit zo goed. Gevestigd aan het levendige Deliplein.

Bistrot Du Bac

Een stukje Parijs in Rotterdam, dát is restaurant Bistrot du Bac. Dankzij zijn traditionele menu- en wijnkaart en dito inrichting, waant u zich hier echt even in de Franse hoofdstad.

Posse

Restaurant, espressobar, kadebar, gallery en vintage shop: Posse – onder aan de Rijnhavenbrug – is ’t allemaal en is een onderdeel en initiatief van Stichting Capetown Rotterdam.

Rolph's Deli

Geïnspireerd door steden als Londen en New York, hebben de eigenaren van HMB Restaurant dit compleet nieuwe concept in de stad ontwikkeld. Bij Rolph’s Deli kun je heel de dag genieten van de lekkerste ontbijt- en lunchgerechten.

Santos

Met de vestiging van het Duitse designwarenhuis Stilwerk krijgt Rotterdam een primeur voor de Benelux. In het monumentale koffiepakhuis Santos zal Stilwerk 8000 m² aan vloeroppervlak voor 20 premium design- en woonwinkels innemen.

Loetje

Het fameuze concept uit Amsterdam met een bourgondische keuken is gevestigd aan de voet van de Rijnhavenbrug.

HMB Restaurant

Gastronomisch genieten in het grootste gebouw van Nederland; De Rotterdam. HMB Restaurant staat hoog genoteerd in Restaurantgids Lekker en is tevens opgenomen in de Guide Michelin 2017.

Kwiezien

Gezellig restaurant bij het Deliplein waar homemade het sleutelwoord is. De open keuken biedt zicht op de keukenbrigade die het een feest vindt om haar gasten in de watten te leggen.

Theater Walhalla

Theater Walhalla organiseert diverse festivals en meer dan 275 voorstellingen per jaar op Katendrecht.

Café Rotterdam

Het zou zonde zijn om dit etablissement in de Cruise Terminal slechts voor een kopje koffie te bezoeken. Ook de Franse gerechten van Café Rotterdam zijn namelijk absoluut de moeite waard.

Café De Ouwehoer

In deze knusse bruine kroeg heerst de nostalgische gezelligheid van het Katendrecht van weleer. Hier worden regelmatig live optredens georganiseerd.

Nieuwe Luxor

Met 1535 stoelen biedt het Nieuwe Luxor een riant podium voor grootse musical-, opera-, circus- en dansproducties en vele internationale sterren.

Watertaxi Rotterdam

Een bijzondere vorm van vervoer over water. De Watertaxi vervoert jaarlijks 400.000 passagiers en is niet meer weg te denken uit de Rotterdamse haven.

Burro e Salvia

Restaurant met ambachtelijke pastamakerij op de Kaap. Hier koopt u Italiaanse delicatessen, maar kunt u ook plaatsnemen aan tafel voor een heerlijke pizza of ander Italiaans gerecht.

SS Rotterdam

Het legendarische voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn is nu een vaste plek om te slapen, eten, gezellig een drankje te drinken of een feestje te beleven.